maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ravintola Os

Pyörähdettiin taannoin Kuopiossa ja tietenkin piti käyttää tilaisuutta hyväksi, kun oli kerrankin mahdollisuus päästä meidän lempiravintolaan.

Osissa on hienoa se, että ruoka on loistavaa ja silti tasoonsa nähden edullista. Söimme illallisella 5 ruokalajia suositusviineineen, ja tässä ne ovat (tarkka osaa laskea enemmän kuin viisi lajia)


Lohta, avocadoa ja soijaa (Jean Baptiste Adam "Les natures" Pinot blanc, Ranska)

Ankanmaksa ja appelsiini (Willim Reserve Gevürztraminer, Ranska)

 

Kuhaa, artisokkaa ja chorizoa (Panamera California Chardonnay, Kalifornia)



Karitsaa, valkopapua ja sitruunaa (Wild Rock Cupids Arrow Pinot Noir, Uusi-Seelanti)


Häränposkea 36 h, kukkakaalta ja limeä (Beronia MAzuelo Reserva, Espanja)

Vadelmaa, piparminttua ja valkosuklaata (Nitthaus Beerenauskse Zweigelt, Itävalta)
Mustikkaa, pistaasia ja anista (Piero Gatti Branchetto, Italia)


Kaikki oli minun mielestäni loistavaa, paitsi ankanmaksa, koska en oikein pidä ankanmaksasta. Silti sitä piti kokeilla, koska inhoan pinaattiakeittoa, mutta Os osaa tehdä senkin niin, että se maistuu.

Parasta oli 36 tuntia haudutettu häränposki. Olen yrittänyt löytää kaupasta vasikan tai härän poskia, mutta ei ole tullut vastaan. Häränposkissa oli lisäkkeenä limegeeliä, joka oli myös mykistävän hyvää.

Hyvänä kakkosena oli kuha, jonka lisäke oli niin järjettömän hyvää, että sitä ei voi sanoin kuvailla. Kala on Osissa yleensä aina varma valinta. Pasta ei.


Otimme viinisuosituksen mukaiset juomat ja missään en ole aiemmin saanut yhtä hyviä yhdistelmiä kuin tällä kertaa. Saimme tilata puolikkaita laseja, eli 6 cl kerrallaan, joten emme olleet edes tuiskeessa jälkiruoan kohdalla. Toisin kävi uutena vuotena Bulevard Socialissa, jossa jälkkärin kohdalla suussa ei enää ollut tuntoa eikä makuaistia, vaikka joimme silloinkin viinipaketin puoliksi.

Ja aasinsiltana...kun siis uutena vuotena Bulevard Socialissa oli lähipöydässä julkkis, eli Jaana Pelkonen, niin tällä kertaa Osissa oli....tadaa! Se Aila Masterchefistä! Se lääkäri! Ihan älytöntä. Se oli siellä kai harjoittelemassa tai jotain, mut heti iski epäilys siitä, voiko ruokia edes syödä, kun siellä tiskin luona oli amatööri keikkumassa.  Hyvin maistui!

Käytiin me saman reissun aikana lounaallakin Osissa. En muista, mitä me syötiin...Mikey söi seitä ja tapenadea, mutta oli.....öööö....kuhaa! Ja sen lisäke oli vielä parempaa kuin edelliskerralla, jos mahdollista.
Lohta ja soijaa

Kuhaa ja chorizoa

Itämaistyyppinen toast skagen

Seitä ja tapenadea

brownie

Piparminttua ja vadelmasorbettia








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti