sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ravintola Tchaikovsky Tallinna

Mmmmmm....ruokaaa....hyvää ruokaa....

En muista, mitä menussa oli, koska silmät vetistivät aikalailla reilusti käsittelyn jälkeen. Mutta kaikki oli hyvää. Ellei jopa loistavaa. Ellei jopa upean loistavaa. Harmitti vain, kun ei voitu ottaa viinejä ruoalle.

Atmösfääri oli mukava. Näitä samoja tuoleja ihastelin Habitaressa

Perunaa ja jotain mätiä

Rapua

Haastoin kokin ilmoittamalla sienettömyydestäni. Hän päätti haastaa minut tartarpihvillä. Maku oli hyvä, mutta nyt ei vain uponnut. Onneksi seuralainen ei ollut yhtä nirso

Tässä on jotain, jossa oli sieniä. Ai niin, pelmeni

Servietit

Blini. Blinin osuus oli liian pieni, koska se oli cooked for perfection

Joku kala, ei halibut vaan se toinen

Oh la laa tätä annosta. Kuva on pahasti ylivalottunut, kiitokset salamalle. Mutta tuo liha, se oli jotain peuran tapaista. Ja nuo perunat! Ja varsinkin nuo punajuurenpalat, joita myös osui matkalle

Suklaajälkkäri. Parhautta!!! Tämän kyytipoikana oli virolaista mustaherukkaviiniä vuodelta 2003. Kävivät yhteen ihanasti

Pavlova. valkeat hippuset ovat kuivajäämarenkia. Tämä annos on sellainen, jonka syötyään oli taivaassa.

Creme brulee. Ainoa jälkkäreistä, joka ei herätä kaipauksen tunnetta takaisin ravintolaan. Oli tosi hyvä, mutta ei mitään ihmeellistä.
Hauskaa tuolla ravintolassa oli hyvän ruoan ja palvelun lisäksi hinnat. Jälkkärit maksoivat 9,50 kpl ja me luulimme niiden maksavan 25 euroa kappale. Tallinna on siitä ihmeellinen paikka, että ruoan laatu ja hinta ovat suomalaiselle aivan käsittämätön yhdistelmä. Tokihan Tallinnastakin löytyy ylihinnoiteltuja huonoja ruokapaikkoja, mutta me emme ole niihin eksyneet. Hyvä etukäteissuunnittelu torppaa hutilyönnit.

Tämä meidän kulinaarinen matkailumme ja loistavan ruoan metsästys on saanut aikaan sen, että sellainen ruoka, jota moni pitää hyvänä, on meidän mielestämme ihan ok. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan ja kyllä Suomestakin saa hyvää ruokaa. Seuraavaksi ajattelin käydä etsimässä sitä Murusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti