torstai 25. syyskuuta 2014

Valkosuklaamacadamia cookies

Nämä ovat superhyviä keksejä,  aika lailla samantapaisia, kuin Subwayssa.

225 g pehmeää (suolatonta) voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
vaniljasokeria
2 munaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
pari desiä rouhittuja macadamiapähkinöitä
n. 2 levyä Pandan valkosuklaata rouhittuna

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään pähkinöitä ja suklaata lukuunottamatta ja sekoita kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi massaksi ja sekoita massaan suklaat ja rouhitut pähkinät.

Kun taikina on valmis, tee siitä muovikelmun avulla pötkö ja laita se puoleksi tunniksi pakastimeen kovettumaan. Leikkaa jähmettyneestä pötköstä n. sentin paksuisia kiekkoja ja laita ne pellille leivinpaperin päälle, kauas toisistaan. Paista 190 astetta kunnes keksit ovat levinneet, saaneet hieman väriä ja tuoksuvat kypsille (n. 10 min tai vähän enemmän). Keksit ovat valmiina löllöjä, älä siirrä niitä mihinkään ennen kuin pelti on jäähtynyt.

1 kommentti:

  1. Eksyin Googlettelun seurauksena blogiisi ja jäin selailemaan postauksiasi. Oot kirjoittanut tosi mielenkiintosia huomioita Norjasta, mutta tämän herkuttelijan huomio kiinnittyi kuitenkin tähän ihanan kuuloiseen keksireseptiin. Nämä menee meillä heti testiin ja saatan jopa raportoida lopputuloksesta omaankin blogiini. ;]

    VastaaPoista