sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Onni taitaa koostua pääosin ruoasta;)

Tämän pienimuotoisen blogin pitämisen seurauksena olen havahtunut siihen, että suurin osa minun onnestani koostuu hyvästä ruoasta. Sen tekemisestä, maistamisesta, suunnittelusta, ostamisesta, kokemisesta. Hyvien ravintoloiden muistelemisesta ja annosten kuvaamisesta. Ja hyvään ruokaan ja sen laittamiseen kuuluu myös hyvä seura. Mikey on kiitettävän hyvää seuraa, samoin ne ystävät, jotka joutuvat aika ajoin patojeni ääreen.

Reissun jälkeen olen kokkaillut jo yhtä sun toista, sifoni on hankittu ja brunssi pidetty. Ja Björckin viimeisin kokkikirjakin on jo ostettu (ja luettu) sekä pari reseptiä testattu.

En minä joka päivä jaksa kokkailla, mutta silloin tällöin on kiva vähän panostaa. Eikä hyvä ruoka välttämättä tarkoita sitä, että kaiken pitäisi olla vaikeaa tai hienoa. Keittiössä onnistuminen on siitä palkitsevaa, että mönkään menneitä juttuja ei tarvitse jäädä murehtimaan (ainahan on mäkkäri) vaan voi rohkeasti yrittää hullujakin juttuja.


Koostuu se onni edelleen muustakin kuin vai ruoasta. Tällä hetkellä työstän ajatusta kylppärin vielä astetta suuremmasta ehostuksesta (uusi katto ja lattia) sekä portaiden kunnostamisesta. Tällaiset projektit pitävät minut hengissä, merkitystä ei ole sillä, toteutuvatko suunnitelmat, milloin ja miten vai eikö mitenkään, mutta itse suunnitteleminen on tärkeää. Saa olla luova. Realismi ja rahoituksen murehtiminen eivät kuulu suunnitteluun.

Ja kukkasten aika on taas kohta! Ihanat tulppaanit aloittavat kesän. Nähtäväksi jää, jaksavatko viime vuonna istuttamani juurakot kukkia tänä vuonna, vai kuolivatko ne pysyvästi taitamattoman viherpeukalon käsittelyssä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti