sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ihmeellinen Emiraatti osa 2: 14.2.14 It's a date!

 14.2. oli ystävänpäivä Suomessa ja Valentine's Day muualla maailmalla. Me oltiin treffeillä Dubaissa.

Okku =
A winner of many awards, including the best Japanese Restaurant in Dubai, Okku is a contemporary Japanese dining scene catering to the discerning fish and meat lovers, as well as vegetarians alike. "Cutting" edge service, style, and design are combined with a see-and-be-seen atmosphere.

Tehtiin pöytävaraus hotellimme ravintolaan Okkuun. Menussa oli kaikkea uutta ja ihmeellistä, ja varsinkin ihan mielettömän hyvää. Sain ruusunkin:)

Alkuperäisessä menussa oli yli 10 ruokalajia, mutta koska yhdessä oli vähän vikaa, saimme tilalle ylimääräisen. Parasta olivat kampasimpukat ja kaikki kalat sekä makit. Kaikessa oli maut kohdillaan ja hinta oli laatuun nähden enemmän kuin kohdillaan. Paitsi se viini... Menu maksoi kahdelta hengeltä 899 dirhamia. Sommelierin suosittelema viini olisi maksanut 450 dirhamia lasilta!!! Otin hieman edullisempaa, joka maksoi vain 149 dirhamia, eli n. 30 euroa. Kuka maksaa viinistään saman verran kuin ruoastaan? Ehkä juuri he, jotka haluavat tuota see-and-be-seen atmospherea.

Tässä tulee vielä kuvia ruoista. Jos asuisin Dubaissa, olisin kanta-asiakas.

Kuvat on aika surkeita, koska a) hyvän ravintolan kuuluu olla hämyisä, kynttilänvalo saa kumppanin näyttämään paremmalta ja b) oli Valentine's day, joten katso kohta a, joka on kyseisenä päivänä erityisen tärkeä.

Ensimmäiseksi oli papuja ja suolaa. Ohjeet syömistä varten oli pyydettävä tarjoilijalta, kun ei oltu moista ennen maisteltu

Pitkäpaputempura. Yllättävän hyvää näin yksinkertaiseksi

Tonnikala ja ankanmaksa carpaccio
Rapeaa ankkasalaattia,
Kampasimpukoita. Maailman parhaita. Ei olla tosin kovin montaa kertaa näitä herkkuja syöty, mutta nämä olivat täydellisiä!
Makrillicarpaccio
Black cod on sanakirjan mukaan seitä, mutta tämä kala oli paljon rasvaisempaa kuin sei. Ja aivan taivaallista tämäkin
Tässä välissä ei ole riisistä kuvaa, se oli yksi ruokalajeista. Siinä oli tryffeliä, jota sienipelkoinen ei voi syödä, joten meille tuotiin tavallinen riisi.

Yakiniku lihaa. Niin sitkeeä, että ei saanut purtua, maku loistava. Lähetettiin takaisin keittiöön
Tämä tuli tilalle. Ravintolan parasta lihaa ja kasa anteeksipyyntöjä edellisestä annoksesta
Tulinen tonnikala ja grillattu unagi maki
Sashimilajitelma
Maailmankaikkeuden ihaninta makia, jossa meriahventa ja papaijaa
Täydellisesti hitusen kitkerä suklaafondant. Ainoa oikea tapa päättää menu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti