14.2. oli ystävänpäivä Suomessa ja Valentine's Day muualla maailmalla. Me oltiin treffeillä Dubaissa.
Okku =
A winner of many awards, including the best Japanese Restaurant in
Dubai, Okku is a contemporary Japanese dining scene catering to the
discerning fish and meat lovers, as well as vegetarians alike. "Cutting"
edge service, style, and design are combined with a see-and-be-seen
atmosphere.
Tehtiin pöytävaraus hotellimme ravintolaan Okkuun. Menussa oli kaikkea uutta ja ihmeellistä, ja varsinkin ihan mielettömän hyvää. Sain ruusunkin:)
Alkuperäisessä menussa oli yli 10 ruokalajia, mutta koska yhdessä oli vähän vikaa, saimme tilalle ylimääräisen. Parasta olivat kampasimpukat ja kaikki kalat sekä makit. Kaikessa oli maut kohdillaan ja hinta oli laatuun nähden enemmän kuin kohdillaan. Paitsi se viini... Menu maksoi kahdelta hengeltä 899 dirhamia. Sommelierin suosittelema viini olisi maksanut 450 dirhamia lasilta!!! Otin hieman edullisempaa, joka maksoi vain 149 dirhamia, eli n. 30 euroa. Kuka maksaa viinistään saman verran kuin ruoastaan? Ehkä juuri he, jotka haluavat tuota see-and-be-seen atmospherea.
Tässä tulee vielä kuvia ruoista. Jos asuisin Dubaissa, olisin kanta-asiakas.
Kuvat on aika surkeita, koska a) hyvän ravintolan kuuluu olla hämyisä, kynttilänvalo saa kumppanin näyttämään paremmalta ja b) oli Valentine's day, joten katso kohta a, joka on kyseisenä päivänä erityisen tärkeä.
 |
Ensimmäiseksi oli papuja ja suolaa. Ohjeet syömistä varten oli pyydettävä tarjoilijalta, kun ei oltu moista ennen maisteltu |
 |
Pitkäpaputempura. Yllättävän hyvää näin yksinkertaiseksi |
 |
Tonnikala ja ankanmaksa carpaccio |
 |
Rapeaa ankkasalaattia, |
 |
Kampasimpukoita. Maailman parhaita. Ei olla tosin kovin montaa kertaa näitä herkkuja syöty, mutta nämä olivat täydellisiä! |
 |
Makrillicarpaccio |
 |
Black cod on sanakirjan mukaan seitä, mutta tämä kala oli paljon rasvaisempaa kuin sei. Ja aivan taivaallista tämäkin |
Tässä välissä ei ole riisistä kuvaa, se oli yksi ruokalajeista. Siinä oli tryffeliä, jota sienipelkoinen ei voi syödä, joten meille tuotiin tavallinen riisi.
 |
Yakiniku lihaa. Niin sitkeeä, että ei saanut purtua, maku loistava. Lähetettiin takaisin keittiöön |
 |
Tämä tuli tilalle. Ravintolan parasta lihaa ja kasa anteeksipyyntöjä edellisestä annoksesta |
 |
Tulinen tonnikala ja grillattu unagi maki |
 |
Sashimilajitelma |
 |
Maailmankaikkeuden ihaninta makia, jossa meriahventa ja papaijaa |
 |
Täydellisesti hitusen kitkerä suklaafondant. Ainoa oikea tapa päättää menu. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti