Kanaa Tikka Masala
Tikka-broileri:
broilerin filettä
1tl paprikajauhetta
1 pieni kuivattu chili TAI ripaus chilijauhetta
1rkl garam masalaa
2tl sitruunan mehua
2 valkosipulinkynttä
2cm pala inkivääriä (kuorittuna)
1dl tuoreita korianterin lehtiä
½dl turkkilaista jogurttia
½tl suolaa
Tikka Masala-kastike:
1 pieni sipuli
n. 15kpl kardemumman siemeniä
1 valkosipulin kynsi
200g paseerattua tomaattia
1 pieni tomaatti
1tl garam masalaa
1 pieni kuivattu chili TAI ripaus chilijauhetta
1tl tummaa sokeria (palmu/intiaani/fariini)
1 maustemitta kanelia
1½dl kuohukermaa
1tl mantelijauhetta
1rkl öljyä
tarjoiluun:
sitruunalohkoja
(tuoretta korianteria)
basmatiriisiä tai naan-leipää
Aloita tikka-broilerista;
Pilko broilerifileet suupaloiksi ja laita kulhoon odottamaan. Valmista
lopuista aineksista marinadi, helpoiten tämä käy tehosekoittimessa tai
sauvasekoittimella. Ellet omista näitä voit käyttää huhmaretta tai
veistä, tavoite on että lopputulos olisi tasainen tahna. Pyörittele
broilerinpaloja marinadissa ja jätä marinoitumaan jääkaappiin mielellään
vähintään 6 tunniksi. Minä en malttanut, ja marinoin vain 3 tuntia.
Kastikkeen valmistaminen:
Kuumenna öljy kattilassa tai pienellä paistinpannulla. Pilko sipuli
pieneksi ja paista sipulia sekä kardemummansiemeniä pannulla kunnes
sipuli hieman ruskistuu. Lisää sitten hienonnettu valkosipuli ja paista
vielä hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, kuutioitu tuore tomaatti ja jätä kastike
hautumaan kannen alle. Valmistele tässä vaiheessa mausteseos kastiketta
varten; sekoita pienessä astiassa garam masala, chili, tumma sokeri,
mantelijauhe sekä kaneli ja jätä seos odottamaan.Keittele tovi ja lisää kastikkeeseen mausteseos ja keitä pari minuuttia.
Lisää kerma sekä broilerinpalat, hauduta vielä viitisen minuuttia ennen
tarjoilua. Suolaa.
Lisäksi tarvitaan aivan ehdottomasti kurkkuraitaa. Eli turkkilaista jogurttia, sekaan pieniksi kuutioitua kurkkua, tuoretta minttua, jeeraa ja inkiväärijauhetta hippunen, hunajaa makeutta antamaan, suolaa hippu ja valmista tuli!
Resepti kuvituksineen löytyy keittiökriitikon blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti