torstai 27. maaliskuuta 2014

Kanaa tikka masala

Kanaa Tikka Masala
Tikka-broileri:
broilerin filettä
1tl paprikajauhetta
1 pieni kuivattu chili TAI ripaus chilijauhetta
1rkl garam masalaa
2tl sitruunan mehua
2 valkosipulinkynttä
2cm pala inkivääriä (kuorittuna)
1dl tuoreita korianterin lehtiä
½dl turkkilaista jogurttia
½tl suolaa
Tikka Masala-kastike:
1 pieni sipuli
n. 15kpl kardemumman siemeniä
1 valkosipulin kynsi
200g paseerattua tomaattia
1 pieni tomaatti
1tl garam masalaa
1 pieni kuivattu chili TAI ripaus chilijauhetta
1tl tummaa sokeria (palmu/intiaani/fariini)
1 maustemitta kanelia
1½dl kuohukermaa
1tl mantelijauhetta
1rkl öljyä
tarjoiluun:
sitruunalohkoja
(tuoretta korianteria)
basmatiriisiä tai naan-leipää
Aloita tikka-broilerista;
Pilko broilerifileet suupaloiksi ja laita kulhoon odottamaan. Valmista lopuista aineksista marinadi, helpoiten tämä käy tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Ellet omista näitä voit käyttää huhmaretta tai veistä, tavoite on että lopputulos olisi tasainen tahna. Pyörittele broilerinpaloja marinadissa ja jätä marinoitumaan jääkaappiin mielellään vähintään 6 tunniksi. Minä en malttanut, ja marinoin vain 3 tuntia.

Kun broilerit ovat marinoituneet  laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja aloittaa sitten kastikkeen valmistamisen. Kanapalat kannattaa ehdottomasti laittaa vartaisiin ja grillata!Kypsennä kuumassa uunissa grillivastuksen alla tai grillaa oikealla grillillä kunnes kanassa on reilusti väriä.
Kastikkeen valmistaminen:
Kuumenna öljy kattilassa tai pienellä paistinpannulla. Pilko sipuli pieneksi ja paista sipulia sekä kardemummansiemeniä pannulla kunnes sipuli hieman ruskistuu. Lisää sitten hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, kuutioitu tuore tomaatti ja jätä kastike hautumaan kannen alle. Valmistele tässä vaiheessa mausteseos kastiketta varten; sekoita pienessä astiassa garam masala, chili, tumma sokeri, mantelijauhe sekä kaneli ja jätä seos odottamaan.Keittele tovi ja lisää kastikkeeseen mausteseos ja keitä pari minuuttia.
Lisää kerma sekä broilerinpalat, hauduta vielä viitisen minuuttia ennen tarjoilua. Suolaa.

Lisäksi tarvitaan aivan ehdottomasti kurkkuraitaa. Eli turkkilaista jogurttia, sekaan pieniksi kuutioitua kurkkua, tuoretta minttua, jeeraa ja inkiväärijauhetta hippunen, hunajaa makeutta antamaan, suolaa hippu ja valmista tuli!

Resepti kuvituksineen löytyy keittiökriitikon blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti