sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Tomaattikeitto picnicin tapaan

Anni halusi tomaattikeiton reseptin. En ole pitänyt omaa keittoani kovin salonkikelpoisena, eikä siitä ole ollut olemassa mitään erillistä ohjetta. Sellainen oli nyt siis kirjoitettava. Kirjoitusprosessin edetessä kävi ilmeiseksi, että meilläkin tehtäisiin tomaattikeittoa.

Resepti on yksinkertainen ja siinä on pyritty toisintamaan Picnicissä muinoin ollutta fetatomaattikeittoa, joka yhtäkkiä karusti lopetettiin ja jätettiin fanit nielemään pettymystään tiskille.

Tässä tulee resepti tämänpäiväisen keittelyn mitoilla. Mitään tarkkoja määriä ei oikein ole, koska aineksia lisätään tarpeen mukaan juuri sen verran, että soppa on maukasta. Ja hei, ei aina tarvitse panostaa käyttämällä tuoreita tomaatteja. Purkista saa ihan yhtä hyvää.

Tomaattikeitto fetalla ja suurella rakkaudella


Tomaattimurskaa, esim sitä josta kohistiin (mutti tms) 1 prk tai enemmän (laitoin 2 prk)
punaista paprikaa 1 iso kuutioina
oliiviöljyä
valkosipulia pari kynttä...tai viisi
sipuli
suolaa
sokeria
oikeaa fetajuustoa, ei mitään salaattipörinöitä vaan aitoa tavaraa Citymarketin juustotiskistä ½ - 1 levyä aitoa fetaa
basilikaa
mustapippuria

Kuullota silputtuja sipuleita oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät
Lisää joukkoon silputtu paprika, jatka kuullotusta hetki
Humauta sekaan tomaattimurska, pienennä lämpöä kun roiskuu muuten...
Lisää sokeria ainakin 1 tl, voi laittaa enemmänkin,  pyöristää tomaatin makua. Huom! Älä liioittele sokerin kanssa. Kun soppa on viittä vaille valmis, tarkista maku ja lisää sokeria jos tarvitsee.
Nyt tulee se juju: Anna kiehua hitaasti niin kauan kuin maltat. Mitä kauemmin porisee, sen parempaa tulee. Ainakin tunti. Tai kaksi. Lisää vettä jos kovin meinaa haihtua. Vettä voi laittaa muutenkin siten, että on omaan makuun sopivan ohutta.
Kun on porissut ainakin sen tunnin hissukseen, lisää fetajuusto murusina ja basilika silppuna. Tuore on parempaa, mutta kuivattukin käy. Lisää suola vasta ihan lopuksi jos tarvitsee, koska juustosta tulee suolaa. Tarjoa keiton kanssa vastaraastettua parmesaanijuustoa ja tuoretta basilikaa sekä rapeaa leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti