sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kuka päättää, mikä on talviruokaa?

Syöjä tietenkin. On niitä ihmisiä, jotka eivät voi syödä kesäkeittoa kuin kesällä. Tai hernekeittoa vain talvella. Itsekin joskus sorrun vanhanaikaiseen sesonkiherkutteluajatukseen, mutta ihan loppujen lopuksi kun mietitään, mitä haittaa on siitä, jos syö laskiaispullia juhannuksena?

Olipas huono aasinsilta, koska nyt puhutaan jäätelöstä. Siitä kesähelteillä ihanasti viilentävästä herkusta. Jäätelö maistuu kuitenkin myös talvella, kunhan nyt ei tarvitse sitä ulkona pakkasessa syödä.

Yrityksessä oli kolmen kaverin vadelma-valkosuklaajäätelön kopio. Jos olette maistaneet, tiedätte, mistä puhun. On niin hyvää, että järki pakenee päästä. Parasta jäätelöä mitä Suomesta saa, maistuu juuri sille, mille luvataankin.

Jäätelönteossa jäi ylimääräiseksi valkuaisia, joille oli keksittävä käyttöä. Niistä tekaisin ranskalaista suklaamarenkia, josta ohje on jo aiemmin julkistettu. Marengin paistamisessa parasta on tuoksu. Ja tietenkin lopputulos onnistuessaan on maukasta. Mutta kaikken nautinnollisinta on uunista tuleva tuoksu, joka leviää koko kotiin; tumman suklaan ja sokerin liitto.

Voilá
Ranskalaista suklaamarenkia, vadelmavalkosuklaajäätelöä ja vadelmamelba



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti