tiistai 14. lokakuuta 2014

Dallaspulla

Herkkujen herkku on pulla, ja vielä parempaa on vain dallaspulla. Yritin tehdä bostonkakun ja pari ylimääräistä jäi ihan soolopaistoon. Näin ne syntyivät:

Pullataikina:
5 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voita
max 15 dl vehnäjauhoja

Sekoita lämpimään veteen hiiva, sokerit ja mausteet. Lopuksi muna. Lisää jauhoja desi kerrallaan ja sekoita aina hyvin ennen seuraavaa lisäystä. Kun olet lisännyt noin 3/4 jauhoista, lisää taikinaan pehmeä voi. Kun voi on sekoittunut (siis yleiskonetta käyttäen) hyvin, vaivaa joukkoon loput jauhot niin, että taikina irtoaa kulhosta. Vaivaa, vaivaa, paremman taikinan saat!

Täyte:
150 g maitorahkaa
150 g margariinia
½ dl vaniljakreemijauhetta
1½ dl sokeria

Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella kreemiksi.


Laita taikina lämpimään vedottomaan paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä ilmakuplat pois ja kauliltse siitä suuri nelikulmainen levy. Levitä täyte levylle, rullaa ja leikkaa suoriksi paloiksi (korvapuusteissa leikataan vinoon, nyt ei saa leikata vinoon vaan suoraan;). Kohota pullia vielä ainakin puoli tuntia ennen paistoa. Voitele ne munalla ja koristele esim. raesokerilla ja/tai mantelilastuilla. Paista n. 190-200 astetta, kunnes ovat kypsiä.

Jos teet bostonkakkua, laita uunin pohjalle pelti keräämään mahdollisesti läpi valuva rasva talteen. Pelti on kivempi pestävä kuin uuni. Ja muista jättää reilusti välejä pullien väliin kun laitat niitä vuokaan.

Jos harjoitus ei tee mestaria niin ainakin huomattavan parannuksen edelliseen tekeleeseen se on tehnyt. Muistaakseni kuva vuoasta tursuilevasta bostonista on jossain blogin uumenissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti