keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakkaa



Raparperi on ihana herkku. Muistan vieläkin, kun lapsena mummolassa dipattiin raparperin varsia sokerikippoon ja se oli irvistyttävän hyvää. Tämä resepti ei ole aivan noin yksinkertainen, mutta vaivan väärti kylläkin. Ohjeesta tulee pieni pellillinen.

Muruseos:
8 dl jauhoja
3 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Pohja:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna

Täyte:
litra raparperin paloja
2 munaa
500 g rahkaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle loput muruseoksesta

Muruseos: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula, sekoita muruiksi. Ota 1/3 muruista toiseen kulhoon odottamaan pintaa.

Pohja: Lisää piimä ja muna, sekoita ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle

Täyte: Paloittele raparperit ja laita ne pohjan päälle. Sekoita muut aineet keskenään ja kippaa seos raparperien päälle. Lisää vielä muruseos

Paistetaan uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia, jos ei ole kiertoilmauuni niin uunin alatasossa.

Valmiin piirakan voi tarjoilla vaikkapa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Raparperin happamuus vaatii kaveriksi jotain kalsiumpitoista ettei hampaat kärsi, mutta tässä piirakassa on jo rahkaa, joten jäätelöä voi nauttia ihan vain maun vuoksi.






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti