sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Tomaattivuohenjuustopiirakka

Makeaa murmelin täydeltä-blogissa oli kivalta kuulostava piiraan ohje, jota oli kokeiltava tietenkin heti tilaisuuden tullessa. Ja tänään se tilaisuus tuli, kun kummityttömme vanhempineen kävivät kyläilemässä.

Piirakan pohja on tosi hyvä, mutta täytteestä muuttaisin sen verran, että käyttäisin vain kirsikkatomaatteja

Pohja
125 g voita
125 g juustoraastetta
½ tl suolaa
½ dl kaurahiutaleita
 ½ dl kauraleseitä (muutkin leseet käyvät)
½ dl ruisjauhoja
1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä

Täyte
kirsikkatomaatteja
1 ½ rkl maissitärkkelystä (Maizena)
180 g vuohenjuustoa
1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
kirsikkatomaatteja pinnalle (keltaisia ja punaisia)
1 ½ dl ruokakermaa
200 g ranskankermaa
1 muna
suolaa
pippuria

Pohjan kuivat aineet sekaisin ja nypitään voi mukaan. Lisätään vesi, pikainen sekoitus ja taikina on valmis. Taputellaan voidetuun piirakkavuokaan ja laitetaan jääkaappiin lepäämään.

Sillä aikaa pilkotaan täytteen ainekset. Ruokakerma, muna ja ranskankerma sekoitetaan ja maustetaan.

Viilennetyn pohjan päälle ripotellaan ensin maissitärkkelys. Sitten reilusti kolmeen osaan viipaloituja kirsikkatomaatteja. Vuohenjuusto murustellaan tomaattien päälle. Aurinkokuivatut tomaattisuikaleet asetellaan vuohenjuuston päälle ja päällimmäiseksi vielä puolitettuja kirsikkatomaatteja. Tämän kaiken päälle huitaistaan munakermaseos. Uuniin 175 astetta n. 40 minuuttia.

Huom!!! Jäähdytä tosi hyvin ennen tarjoamista, ettei leviä.

Tarkemmat ohjeet löydät murmelin blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti