Risotto on parhaimmillaan ihana elämys ja pahimmillaan sitä kauheata riisimättömössöä, jolla ei ole mitään tekemistä oikean risoton kanssa.
Eilen tuli risoton himo, joten piti mennä googlaamaan uusia reseptejä. Minun perusrisottoni on yleensä ollut vain lisukkeena, mutta tällä kertaa sen piti toimia pääruokana. Puolialastoman kokin blogista löytyi kaivattu resepti, joten tänään meillä oli ruokana risotto rapealla prosciutolla, vuohenjuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Epähuomiossa ostin myös lampaan ulkofilettä, joka ahdettiin samaan annokseen.
Laitan tähän reseptin, mutta tarkemmat ohjeet löytyvät puolialastoman kokin sivuilta niille, jotka eivät ole aiemmin risottoa valmistaneet. Jos et jaksa kokkailla risottoa, niin istu alas, sulje silmät ja muistele hetki sitä täydellistä risottokokemusta, jonka joskus koit. Tämä on ainakin yhtä hyvää.
Tähän tulee kuva myöhemmin
klikkaa reseptiin
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 lasillinen kuivaa valkoviiniä
200g arborio-riisiä
8dl liha/kasvislientä
oliiviöljyä
suolaa myllystä
35g voita
kourallinen vastaraastettua parmesaania
100g vuohenjuustoa (pehmeää, kuoretonta)
paketillinen ilmakuivattua kinkkua (prosciutto di parma)
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
Hy-vää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti