Aikaa tähän annokseen menee aika paljon, mutta aktiivista valmistusta ei ole nimeksikään. Uuni hoitaa ja paistelee. Meillä ei ollut vasikanposkia, mutta kuten oikeassakin ravintolassa tehdään, kotikokki taikoi naudan häräksi ja tässä tapauksessa vasikan posket olivat naudan poskia, suoraan lahtaamosta tilattuja. Se joka on Farangissa vasikanposkia maistanut tietää, että tuo ruhonosa on todella maukasta kun se on vain oikein valmistettu.
Mistä niitä poskia sitten saa? Lihakaupasta, periaatteessa teurasjätteeksi laskettava ruhonosa osaa maksaa lihakauppiaalta ostettuna yli 30 euroa kilolta. Silloin saa varmaankin niitä ihan aitoja vauvalehmän poskilihoja. Me nuukailtiin ja ostettiin ison lehmän poskemme ns. suoraan teurastamolta ja maksettiin niistä reilusti alle kympin kilolta.
No mutta takaisin ruoanvalmistukseen!
Ainesten haaliminen oli vähän haastavaa, mutta lopulta kaikki tarpeellinen löytyi Sellon välikäytävällä olevasta etnisestä kaupasta. Korianterin juuria myöden.
Maku? Se on se pääasia. Mun mielestä annos oli ihan ok, mutta ei mitään tajunnan räjäyttävää. Seuraavana päivänä oli kokeiltava samaa reseptiä mutta lihaksi otettiin poronpaisti pakastimesta. Kolme tuntia kypsytystä porolle oli ihan liikaa. Eipä tuo hirveästi haitannut. Lisäksi laitettiin vielä nuudeleita kipon pohjalle niin tuli ruokaisampi annos.
![]() | |
Vietnamilaista vasikanposkea Tomi Björckin ja Matti Wikbergin mukaan |
![]() |
Sama annos poronpaistista nuudeleilla höystettynä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti