maanantai 3. helmikuuta 2014

Grillattua possua kiinalaisittain thaitwistillä

Miehen siskon mies oli tulossa kaukaisilta mailta Pohjois-Karjalasta meille pistäytymään. Erikoisvieras siis. Piti siis kokata äkkiä jotain. Ja minähän kokkasin!




Possun marinadi on Tomi Björckin käsialaa. Suikaloin porsaanlihan (file/paisti tms.) pitkiksi suikaleiksi ja laitoin marinoitumaan noin tunniksi. Marinadi valmistetaan sekoittamalla vain kaikki ainekset yhteen. Kun liha on tarpeeksi marinoitunut, levitetään se ritilän päälle (ritilän alla pitää olla pelti) ja laitetaan 200 asteeseen uuniin, kunnes palat ovat vähän tummia sivuilta, eli valmiita. Tein kahdessa satsissa, koska lihaa oli n. 800 grammaa.

Marinadi

  • 2 dl hoisin-kastiketta
  • 1½ dl hunajaa
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1 tl mustapippuria
  • ripaus kanelia
Lisukkeenä riisiä ja thaityylistä salaattia sekä friteerattua salottisipulia. Salaattiin laitoin minttua, korianteria, mungopavun ituja, jotain toisia pienempiä ituja, chiliä, banaanisalottisipulia ja kevätsipulia. Kastikkeeksi tein nam jim-kastikkeen Kiehuu!-kirjan ohjeella. Siihen meni sekä omat että lainalimet.

Herran pieksut kun oli hyvää!!!!!!!!!!

Pitihän sitä jälkkäriäkin olla. Valkosuklaapannacotta on helppo ja varma. Lisäksi karamellisoin ananasta ja tarjosin itse tehtyä vadelmainkiväärijäätelöä. Jälkkäristä ei ole kuvaa, koska se syötiin ennen kuin kuvaaja ehti kissaa sanoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti