Olet kotvasen jo mietiskellyt, voisiko paneer juuston korvata mifulla kyseisessä ruokalajissa. Vastaus kuuluu: kyllä voi! Löysin lähestulkoon ravintola Mountainin tarjoaman shahi paneerin reseptin intterwebistä ja eikun kokeilemaan! Sen verran pitää kehua, että Mountain on äärettömän hyvä nepalilainen ravintola Helsingissä, ehdottomasti kannattaa kokeilla.
Paneer juuston sijasta käytin siis maustamatonta mifua, jonka paistoin pan:(nulla ennen ruokaan lisäämistä.
Resepti on Syötävän hyvä blogista. Muokkasin sitä hitusen.
http://syotava.blogspot.fi/2015/04/nepalilainen-shahi-paneer-tai-melkein.html?m=1
2-3 valkosipulin kynttä
Parin cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 rkl voita
4 vihreän kardemumman siementä/kotaa
1 kanelitanko
3 mausteneilikkaa
1 punainen chili ilman siemeniä
1 prk mutti tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
Vajaa dl cashewpähkilöitä
3 dl vettä
Suolaa
Hunajaa
1 tl garam masalaa
1/2 dl kermaa
Raasta valkosipuli ja inkivääri hienoksi.
Laita voi, kardemumma, kaneli ja neilikat pannulle. Kuullota pari minuuttia ja lisää sitten chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota hetki.
Lisää tomaattimurska ja -pyre. Keittele miedolla lämmöllä. Mutti tomaattimurskaa ei tarvitse keitellä kasaan kuin 10-15 minuuttia, vetisempää versiota täytyy redusoida kunnes nestettä on haihtunut reilusti.
Keittämisen aikana sekoita esim. sauvaseloittimella vedestä ja pähkinöistä maitomainen neste. Lisää seos pannulle, sekoita hyvin. Jos olet käyttänyt karkeampilaatuista tomaattimurskaa, siivilöi soosi. Mutti oli niin tasaista, että poimin kanelitangon ja mausteet pois ja sillä selvä. Lisää maun mukaan suolaa, hieman hunajaa, garam masala ja kerma. Lopuksi lisää paistettu mifu.
Tarjoa shahi paneer riisin, naan leivän ja jogurttiraidan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti